Ana içeriğe atla

UBUNTU DESKTOP İLE PFSENSE KURULUMU VE KULLANIMI


UBUNTU DESKTOP KURULUMU



Öncelikle aşağıda belirtilen linkten Oracle VM Virtualbox'ın uygun sürümünü bilgisayarımıza indirip kuruluma gerçekleştirdikten sonra yeni bir sanal makine oluşturuyoruz.


Sanal makinemizin adını ve işletim sistemini resimde belirtildiği gibi belirleyip ileri butonuna tıklıyoruz.

Bellek boyutumuzu seçiyoruz default olarak gelen 4 MB yeterlidir ileri butonuna tıklayarak bir sonraki ekrana geçiyoruz.






adresinden indirdiğimiz .iso dosyasını seçerek başlat butonuna tıklıyoruz.
Kırmızı ile işaretlediğimiz Install Ubuntu butonuna tıklayarak ubuntu kurulumumuza başlıyoruz.


Bulunduğumuz bölgeyi  veya istediğimiz herhangi bir bölgeyi seçerek devam ediyoruz.




Karşımıza bu ekran çıktı ise ubuntu desktop kurulumunu başarılı bir şekilde gerçekleştirmişiz demektir.  

KALİ KURULUMU


Bezer şekilde kali kurulumunu da gerçekleştiriyoruz.







Gelen keranda kırmızıyla işaretlenen Graphical Install seçilerek ilerliyoruz.







Bütün adımları gerçekleştirdikten sonra kali kurulumumuzu tamamlanıyoruz.

PSFSENSE KURULUMU

Öncelikle https://www.pfsense.org/download/ adresinden pfsense' indiriyoruz. Ubuntu kurulumunda sanal makineye uyguladığımız adımları pfsense kurulumda da uyguluyoruz.






Bu adımda virtualBox üzerinde küçük ayarlamalar yapıyoruz. 












Kurulumları adımları takip ederek gerçekleştiriyoruz.


Pfsense'e port yönlendirme yaparak bağlanma pfsense ayarlarına giriyoruz. 80 portuna istediğmiz bir port üzerinden bağlantı kuruyoruz.
4430 üzerinden bağlantı kurduk.

şimdi ubuntu  ayarlarına giderek dahili ağ ismini veriyoruz biz derste hocamız ile AgGuvLab adını vermiştik değiştirmeyeceğim.


Artık tarayıcımızdan https://localhost:4430/ adresi aracılığı ile pfsense arayüzümüze ulaşabiliyoruz.
kullanıcı adı:admin
parola:p
yazarak giriş yapıyoruz.

PFSENSE KURAL EKLEME 

Öncelikle Firewall -> Rules -> LAN yolunu izliyoruz
bizi aşağıdaki ekran karşılayacak add butonuna tıklayarak yeni bir kural ekleyeceğiz.
burada yapacağımız tek değişiklik protocol bölümünde any seçiyoruz. 
Save butonuna tıklayarak kuralımızı ekliyoruz.
Burada Apply Changes butonuna tıklayarak değişiklikleri uyguluyoruz.


GÜVENLİ İYİ ÇALIŞMALAR :)






Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Core Kurulum ve Uygulama

Merhaba arkadaşlar, Size bugün VMware Workstation Player yardımı ile CORE (Common Open Resource Emulator)   kurulumunu anlatacağım ve örnek bir uygulama yapacağız. Core küçük uygulamalar yapabileceğimiz bir simulasyon programıdır. O zaman hadi kuruluma geçelim VMware Workstation Player Core Adreslerinden indirdikten sonra VMware Workstation Player' in .exe dosyasına tıklayarak aşağıda görülen ekranı açıyoruz. Daha sonra Player -> File -> Open   yolunu takip ediyoruz.  vcore-4.7 dosyasını nereye çıkardıysak oradan   .vmx   uzantılı dosyayı seçiyoruz. Daha sonra bizi böyle bir ekran karşılıyor burada Play virtual machine ye tıklayarak devam ediyoruz.  Kurulumu tamamladıktan sonra uygulamamıza geçebiliriz. Uygulama için bu videoyu da izleyebilirsiniz. https://www.youtube.com/watch?v=7QjU5eclZv4 Manu1 Buradan   router , host ve   pc alıyoruz. Menu2 Buradan ise ethernet switch ve wreless LAN 'ı alıyoruz

UBUNTU SERVER dotProject Kurulumu

VitrualBox Nedir? Bu  program işletim sistemi içinde sanal bir makine oluşturarak 1 veya daha fazla işletim sistemi kurmaya yarayan, sistem içinde sanal bir sistem oluşturan bir program. UbuntuServer Nedir?   Kısa bir şekilde tanımlayacak olursak.Ubuntu Linux tabanlı özgür ve ücretsiz bir işletim sistemidir.  dotProject Nedir? php ile yazılmış web tabanlı proje takibine yarayan bir özgür yazılımdır.  LAMP Nedir? LAMP(Linux +Apache WEB Server + mySQL Server +PHP öğelerinin baş harflerinden oluşan bir kısaltma ifadesidir ) kısaca PHP desteği ile Linux üzerinde Apache ve mySQL kurulumu anlamına gelmektedir. Apache Nedir? Unix, GNU, FreeBSD, Linux, Solaris, Norvell NetWare, Mac OS X, Microsoft, OS/2, TPF, ve eComStation işletim sistemleri üzerinden çalışabilen ve dünya üzerinde çok kullanılan web sunucularından biridir . MySQL Nedir? MYSQL dünya en çok kullanılan açık kaynak kodlu bir veritabanı yazılım sistemidir. mySQL Linux, Unix, Windows ve O